torsdag 23 april 2009

Sagan om Herr Bullerdogs Lustigheter

Kuno Bullerdog var en man som andra män inte la särskilt mycket energi på att ta notis om, detta var inget som Herr Bullerdog någonsin funderade över eller brydde sig särskilt mycket om. Kuno Bullerdog var emellertid ingen ensam människa, ensamma människor var tråkiga och allmänt trista och önskade sig inget hellre än att andra jönsar skulle ta notis om dem. Detta var inte fallet med Herr Kuno Bullerdog. Herr Bullerdog vaknade denna fagra Maj morgon och undrade vart han var någonstans, han tänkte dock inte slå upp sina ögonlock förens han hade tänkt ut ett riktigt hemskt ställe att vakna upp på. Han tänkte på livsmedelsbutikens kassor, speciellt kassa 3, den tyckte han särskilt illa om, tänk om han låg där, vilken kalabalik det skulle bli. Herr Bullerdog, naken, vid kassa 3 och med sitt kreditort uppstoppat i baken, hemska tanke.

Bullerdog fortsatte att fundera på ett nästan perverst sätt om förnedrande ställningar, gudsförgätna platser och på andra listiga sätt han kunde åsamka sig själv psykisk skada. Han kom så småningom fram till att , kassa 3 på den lokala livsmedelsbutiken var i särklass den absolut värsta punkten på jorden han kunde låta dagen gry. Han slog sakta upp ögonen och hoppades att unga kassörskor, äldre damer och barn som grät sprang runt som yra höns runt hans nakna kropp, men vad som mötte honom var istället hans vanliga, lite dammiga, lägenhet. Detta tänkande var typiskt för Kuno Bullerdog, inte för han var deprimerad utan för att det fyllde honom med ett stilla lugn, att vakna upp i sin vanliga, lite dammiga, lägenhet. Detta var blott en av Herr Kuno Bullerdogs lustigheter….

Efter att Kuno Bullerdog druckit sitt kaffe och läst Svenska Dagbladet, där han noggrant undvikit alla informativa artiklar, då han hoppades på att behöva inleda ett samtal senare på dagen, och ville vara så ovetande om världens havande, att han skulle behöva fabricera, nicka jakande med bekymrad min och allmänt behöva svänga sig med påhittade ord och argument att hans retoriska färdigheter, som han såg det, skulle få sig en riktig käftsmäll. Han kunde se sig själv stå och babbla och gestikulera utan att veta varken hit eller dit, och det fick honom på riktigt gott humör. Detta var ännu en av Herr Kuno Bullerdogs lustigheter…

Kuno Bullerdog tog ett djupt andetag och drog in den varma maj luften i sina lungor, han hade klätt sig i lite för varma kläder men det helt och hållet med flit från Herr Bullerdogs sida. Idag skulle bli en god dag för idag skulle herr kuno Bullerdog bege sig till Stadsbiblioteket och låna en bok som han visste inte fanns.
Han tänkte ställa till en scen och han tänkte på hur besviken han skulle vara när han vandrade hem igen, detta var inget ovanligt utan bara en av herr Kuno Bullerdogs lustigheter…

1 kommentar: